Advertisement

Main Ad

Čoko-oranž štanglice



Sastojci:
Pakovanje kora za rozen tortu
400 g šećera
3oo ml vode
Rendana kora od tri pomorandže - samo narandžasti deo
250 g margarina
150 g čokolade
200 g mlevenog keksa
200 g mlevenih oraha

Sastojci za glazuru:
100 g čokolade
3 kašike ulja



Šećer i vodu staviti u šerpu. Kad počne da vri kuvati 5 minuta (sa stepena 3 smanjim na 1,5). Pred kraj kuvanja dodati rendanu koru pomorandže. Skloniti sa šporeta, dodati margarin i čokoladu, kad se otope margarin i čokolada dodati orahe i keks. Odmah filovati kore za rozen tortu. Poslednju koru ne filovati. Preko poslednje kore staviti foliju i pritisnuti nečim teškim. Sledećeg dana preliti glazurom od čokolade. Na tihoj vatri otopiti čokoladu i ulje pa preliti preko kolača.


Постави коментар

4 Коментари

  1. ovo je prekrasno .sočno

    ОдговориИзбриши
  2. U vreme kada sam ih pravila bila sam u "fazi" čokolada-narandža i mogu da vam kažem da su zaista izvanredni. Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
  3. Svetlana, moja majka ovako pravi rozen tortu. Kore:kao orah masti, 2 jaja,4 kašike mleka,na vrh noža sode bikarbone, 2 kašike šećera i brašna po potrebi. Testo se podeli na 8 delova, razvije se oklagijom i peče se na plotni šporeta na drva, na kraju šporeta. Ako nemate šporet na drva koru stavljajte na prevrnuti pleh pa u rernu električnog šporeta. Fil: staviti na ringlu 1 l mleka i 250 g šećera. kuvati da uvri jedna trećina. Onda dodati 250 g mlevenih oraha i parče margarina kao šibica.Filuju se kore (i poslednja). Ostaviti da kore upiju fil. Preko staviti roze glazuru. Rozen tortu možete napraviti nekoliko dana pre služenja. Bitno je da stoji na hladnom.

    ОдговориИзбриши