Advertisement

Main Ad

Posna čokoladna torta


Sastojci za fil:

1 l vode

5 kašika šećera

120 g pudinga od čokolade

100 g posne čokolade

250 g margarina

100 g šećera u prahu

 

Sastojci za kore:

400 ml tople vode

13 kašika šećera

4 kašike ulja

3 kašike džema (koristila sam džem od kajsija)

18 kašika mekog brašna

2 kašike kakaa

2 kašičice sode bikarbone

100 g mlevenog posnog keksa

 

Još :

300 g posnog šlaga

200 ml vode



Za fil, od 1 l vode odvojiti malo vode za rastvaranje pudinga. U ostatak vode dodati šećer i zakuvati puding. U vruć puding dodati čokoladu izlomljenu na kockice i promešati dok se čokolada ne istopi. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Ohlađeni fil spojiti sa penasto umućenim margarinom i šećerom u prahu.

Za kore, zagrejati rernu na 180 stepeni. Pripremiti pleh 45 cm x 35 cm i obložiti pek papirom. U posudu sipati toplu vodu, šećer, ulje, džem i sve promešati (koristila sam viljušku). Dodati brašno, kakao, sodu bikarbonu i mleveni keks. Sve pomešati. Dobijenu masu izmeriti na kuhinjskoj vagici. Polovinu sipati u pleh i ravnomerno rasporediti. Peći koru 13 minuta na 180 stepeni. Postupak ponoviti pa ispeći i drugu koru. Ostaviti da se kore ohlade. Kore se lepo skidaju sa pek papira. Preseći kore po širini pleha tako da dobijete četiri kore. Od ove mase možete peći i tri kore, odlučite sami.

Umutiti šlag. Koristila sam „Bonito“ šlag.

Način filovanja: kora - 1/4 fila - 1/4 šlaga - kora - 1/4 fila - 1/4 šlaga - kora - 1/4 fila  - 1/4 šlaga - kora -  1/4 fila - šlag okolo - glazura od čokolade.

Ostaviti da odstoji dva dana.S obzirom da je ovo posna torta mogu da kažem da je pristojna. Torta je veoma nežna, nije pogodna za transport. Presek je divan. Recept je sa sajta „Domaći recepti“.




Постави коментар

0 Коментари