Advertisement

Main Ad

Venčići sa sirom i džemom



Sastojci:
2/3 kocke kvasca
1/2 l toplog mleka
3 žumanca
3 kašike šećera
2 kašičice soli
3 šoljice ulja
Brašno
200 g sira
Nekoliko kašika gustog džema







Kvasac staviti u šolju sa malo šećera i vode. U vanglicu staviti žumanca, šećer, so, ulje i izmešati. Kada se kvasac istopi dodati 3 kašičice brašna i ostaviti da naraste. Kada kvasac naraste staviti ga u vanglicu, dodati toplo mleko sve izmešati pa dodati brašna da testo bude meko. Umesiti testo, pokriti ga krpom i ostaviti da naraste. Kada testo naraste smesiti ga i podeliti na dva dela. Prvi deo razviti u veliki pravougaonik, premazati sirom i preklopiti na tri dela. Iseći na trake. Jedan kraj trake držati u ruci a drugom rukom uvijati traku, spojiti krajeve da se dobije venčić. Venčić stavljati u pleh na pek papir. Isti postupak ponoviti sa drugim delom, umesto sira staviti džem. Preporučujem da se venčići peku u 3 velika pleha. Ostaviti venčiće da narastaju 15-20 min i peći ih u zagrejanoj rerni. Ispečene pokriti krpom i najlon kesom da omekšaju.












Постави коментар

9 Коментари

  1. Obožavam testa, rado bih ove sa sirom.

    ОдговориИзбриши
  2. Juce pravila slane i slatke i super su uspjele samo mala ispravka mlijela treba u pola manje tj.oko 3dcl ostalo super pukle su sad pa sad .Hvala za recept

    ОдговориИзбриши
  3. Ja sam ih pravila ovako. Znači da može i sa manje mleka. Hvala što pratite ekspreslonac.com.Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  4. Molim vas,koliko brasna ide na ovu kolicinu tecnosti,onako od prilike.Hvala unapred.Recepti su izvanredni!!!PAREXELLANCE!

    ОдговориИзбриши
  5. Oko kilogram i 200 grama. Bitno je samo da se testo ne lepi za ruke i da bude meko. Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  6. Pa ovo je fantasticno,meni su ove sa dzemom bas slatke!!!!!!!!!!

    ОдговориИзбриши