Advertisement

Main Ad

Voćna Mađarica


Sastojci za korice:
2 jaja
200 g šećera
100 g margarina
Oko 600 g brašna
1 kesica praška za pecivo
2 dl kisele pavlake

Sastojci za beli fil:
0,7 l mleka
6 kašika šećera
6 kašika gustina
150 g margarina

Sastojci za voćni fil:
0,5 kg crvenog voća (koristila sam višnje)
0,7 l vode odnosno soka od voća ako je voće zamrznuto
3 kašike šećera
2 kesice pudinga od vanile

Za posipanje:
Oko 100 g šećera u prahu



Mikserom umutiti margarin, dodati jaja i šećer, pavlaku, prašak za pecivo i brašno. Testo umesiti i podeliti na 5 delova. Pripremiti pleh 34x24. Iseći 2 komada pek papira veličine pleha. Staviti deo testa na pek papir i oklagijom razvlačiti koricu. Koricu sa pek papirom prebaciti na pleh i staviti da se peče na 200 stepeni 5-7 minuta, odnosno dok korica blago ne porumeni. Dok se korica peče razviti drugu koricu. Izvaditi prvu koricu iz rerne i kad se malo prohladi skinuti sa pek papira na tablu. Na istom pek papiru raditi sledeću koricu. Ponoviti postupak za sledeće korice.
Za beli fil, u posudu staviti gustin i 0,3 l mleka. 0,4 dl mleka staviti u šerpu sa šećerom. Kad mleko provri zakuvati gustin, smanjiti temperaturu i kuvati dok se fil ne zgusne. Fil ohladiti. Penasto umutiti margarin i spojiti sa ohlađenim filom.

Za voćni fil izblendati voće. Ako je voće iz zamrzivača onda obavezno iskoristiti sok koji se ocedio. Bitno je da bude o,7 l tečnosti, nebitno je da li je samo voda ili ima i soka. U šerpu staviti voće, 0,5 l tečnosti i šećer. U posudu staviti puding i 0,2 l tečnosti. Kad provri sadržaj u šerpi zakuvati puding, smanjiti temperaturu i kuvati dok se fil ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi.
Način filovanja: korica-voćni fil-korica-beli fil-korica-voćni fil-korica-beli fil-korica-šećer u prahu
Kolač staviti u frižider. Već posle nekoliko sati kolač može da se posluži.





Постави коментар

2 Коментари