Advertisement

Main Ad

Gibanica


Sastojci:

500 g kora za gibanicu
500 g sira
4 jaja
Jedan prst ulja
Jogurta da se dobije zgodna gustina za mazanje.

Izmrviti sir, dodati ostale sastojke i umutiti (najbolje je mikserom). Razdvojiti kore i svaku mazati filom (po dve kašike fila) praviti trougliće, valjčiće… peći.

Постави коментар

6 Коментари

  1. Recept vam je jako nepotpun,nemate temperaturu rerne,vreme pecenja(pogotovo kada se radi o komadima kao ovde-kada nije slagana pita ili nesto drugo),morate da mislite da vecina mladih domacica,neiskusnih,novo-pocetnika u kulinarstvu,mora da zna sve te informacije,kada cita vase recepte.Ovo vam pisem samo kao malu sugestiju,nikako kao kritiku.Znate kuvanje nije samo mazite i pecite,ima tu jos mnogo toga,sto se vidi,sto se nevidi,sto se oseca i neoseca,nisu svi dati za taj posao,a vidim da ovde na netu svko hoce da se bavi ovim zanatom:)))) a vecina ga jako slabo i malo pozbaje.
    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Veoma je teško kod tradicionalnih recepata (gibanica, projara, proja...) dati precizne informacije. Ovo nisu torte i kolači iz Kuvara. Gibanicu, i njene razne varijacije, pravim najčešće po ovom receptu. Prva stvar koja je bitna za pravljenje gibanice koja utiče na sam ukus je vrsta sira, a da ne pričamo da i kore (od istih proizvođača) često znaju da budu različite, a tek rerna je priča za sebe. Domaćica se ne postaje preko noći, zato predlažem da se malo eksperimentiše. Hvala na sugestiji. Pozdav :)

    ОдговориИзбриши
  3. Kad smo kod tradicionalnih recepata ovo ne liči na gibanicu. Postoje male varijacije ali ovde ih je previše pa je ime jela potpuno pogrešno.

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala što pratite ekspreslonac.com I, slobodno, dajte neki predlog kako da nazovem ovu gibanicu, s obzirom da ste prva osoba koja je, za gotovo dve godine od kada je objavljen ovaj recept, primetila da to, kako kažete, nije gibanica. Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
  5. Tacco evo jedan mali predlog za ime vase kreacije:

    "Tacini trokutici sa sirom". Mislim, da je ime merodavno postupku pravljenja,namirnicama i vasem nicku.Recepti su vam odlicni sve moje pisanje je samo mala sugestija nista licno da bi bilo neke zamerke.
    Zelim vam lep dan i srdacno pozdravljam vas!

    ОдговориИзбриши