Advertisement

Main Ad

Čupave rolnice



Sastojci za jednu koru (potrebne su dve kore):
2 jaja
60 g šećera
60 g brašna
Na vrh noža praška za pecivo
1/2 kašičice ulja
1/2 kašičice vode

Sastojci za fil:
2jaja
100 g šećera
100 g čokolade
200 g margarina

Sastojci za natapanje:
200 ml mleka
200 g čokolade
100 g šećera
150 g margarina

Još:
150 g kokosa






Za koru pripremiti pleh 45x35 cm i obložiti ga pek papirom. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Penasto umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa sve dobro sjediniti. Dodati brašno, prašak za pecivo, ulje i vodu. Sjediniti pa sipati na pek papir i lepo poravnati. Ubaciti u rernu. Peći dok se blago ne zarumeni. Voditi računa da se kora ne presuši. Na isti način pripremiti i drugu koru. Kore prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti na stranu.
Za fil, u šerpu staviti jaja i šećer pa ih umutiti viljuškom. Dodati izlomljenu čokoladu pa sve kuvati na pari dok se ne zgusne. Ohlađeni fil spojiti sa penasto umućenim margarinom. Kore premazati filom i seći na trake. Sekla sam šest traka po dužini, tri po širini, što znači da sam dobila 18 traka od jedne kore, odnosno 36 od obe kore. Od svake trake napraviti rolnicu.
Za fil za natapanje u šerpu staviti sve sastojke, kad provri smanjiti temperaturu i kuvati par minuta dok se šećer ne istopi. U činiju sipati kokos. Svaku rolnicu natapati u fil (okretati je nekoliko puta) i valjati u kokos. Ostavite rolnice da odstoje jedan dan.

Постави коментар

0 Коментари