Advertisement

Main Ad

Kraljevska bajaderaSastojci za svetli deo:
120 ml vode
120 g šećera
70 g margarina
180 g mlevenih oraha
180 g mlevenog keksa (koristila sam posnu plazmu)

Sastojci za tamni deo:
120 ml vode
100 g šećera
50 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
170 g oraha
170 g mlevenog keksa

Sastojci za glazuru:
75 g čokolade
3 kašike uljaZa svetli deo u šerpu staviti vodu, šećer i margarin. Kuvati dok se šećer ne istopi. Skinuti sa šporeta i dodati keks i orahe. Dobro izmešati.
Za tamni deo u šerpu staviti vodu, šećer i margarin. Kuvati dok se šećer ne istopi. Skloniti sa šporeta i dodati čokoladu. Mešati dok se ne istopi pa dodati orahe i keks. Sve dobro promešati.
Obe mase prohladiti. Svetlu masu staviti u najlon kesu i izmeriti. Isto uraditi i sa tamnim delom. Svetli deo podeliti na dva jednaka dela pa isto uraditi sa tamnim delom i svaki deo staviti u najlon kesu. Dobićete dve kese sa svetlim delom i dve kese sa tamnim delom. Lagano rukama mase u kesama izravnati pa blago oklagijom ili kuhinjskom daskom preći preko svakog dela. Sva četiri dela trebalo bi da budu ista. Dimenzije moje bajadere bile su 20cm x 20 cm. Tablu podmazati uljem. Prvo staviti tamni deo. Kese seći slalperom. Na tamni staviti svetli, zatim tamni, pa onda svetlim. Kada sve delove popakujete ostavite kesu i blago pređite oklagijom preko bajadere. Skinuti kesu i ostaviti bajaderu da se ohladi.
Na tihoj vatri istopiti čokoladu sa uljem pa preliti bajaderu. Najbolje je da bajadera odstoji dva do tri dana. Tada se najbolje seče.
Постави коментар

0 Коментари