Advertisement

Main Ad

Rolat sa bananama i žele bombonama


Sastojci za koru:
5 jaja
5 kašika šećera
100 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
1/2 kesice praška za pecivo

Sastojci za fil:
3 dl mleka
3 kašike brašna
8 kašika šećera
125 g margarina
200 g žele bombona
3 banane

Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst sneg. Dodati 5 žumanaca i dobro umutiti. Dodati orahe, brašno i prašak za pecivo. Sve lepo sjediniti i sipati u veliki pleh od električnog šporeta obložen pek papirom. Rernu zagrejati na 275 stepeni, pa kad se ubaci kora smanjiti na 200 stepeni. Peći dok blago ne porumeni. Pečenu koru izvaditi na čistu krpu i uviti u rolat. Ostaviti da se ohladi.
U činiju staviti 3 kašike brašna i u to polako dodati 1 dl mleka, umutiti da ne bude grudvica, da masa bude glatka. U šerpu staviti 2 dl mleka i 8 kašika šećera. Kad mleko provri sipati masu od brašna i mleka i brzo mešati, smanjiti temperaturu. Kuvati dok se fil ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi. Penasto umutiti margarin i spojiti sa filom. Ostaviti 5 kašika fila. U ostatak dodati seckane žele bombone.
Na koru naneti fil sa žele bombonama, na početak kore staviti banane i zaviti rolat. Rolat premazati ostavljenim filom (bez žele bombona). Staviti u frižider. Najbolje je da rolat odstoji jedan dan pre služenja.


Постави коментар

0 Коментари