Advertisement

Main Ad

Torta sa bananama

Sastojci za jedan rolat (potrebno je napraviti 3 rolata):
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
Džem od kajsija

Sastojci za fil:
1,5 l mleka
18 kašika brašna
20 kašika šećera
3 kesice vanilin šećera
375 g margarina
Oko 2 kg banana
300 g šlag krema ili oko 100 g rendane čokolade

Za rolate:
Rernu uključiti na 275 stepeni. 6 belanaca umutiti sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, dodati žumanca, umutiti i na kraju dodati 6 kašika brašna. Masu sipati u veliki pleh od električnog šporeta na pek papir i staviti u rernu. Čim kora počne da dobija smeđu boju smanjiti temperaturu na 200 stepeni i ispeći do kraja. Izvaditi koru na kuhinjsku krpu i sa krpom uviti u rolat. Kad se kora ohladi premazati je džemom od kajsija i uviti u rolat. Isti postupak ponoviti još dva puta.

Za fil: u činiju staviti 18 kašika brašna pa dodavati malo po malo mleka da se dobije glatka masa (oko o,5 l). Ostatak mleka staviti u šerpu od 3 ili 4 l, dodati šećer i staviti na šporet. Kada mleko provri dodati masu od brašna i mleka, smanjiti temperaturu i mešati dok se fil ne zgusne. Skloniti fil sa šporeta i dodati 3 kesice vanilin šećera. Ostaviti da se fil ohladi. Penasto umutiti 375 g margarina i spojiti sa ohlađenim filom.

Način filovanja:
Prvi rolat isečen na kolutove - 1/6 fila - banana sečena na kolutove - 1/6 fila - drugi rolat sečen na kolutove - 1/6 fila - banana sečena na kolutove - 1/6 fila - treći rolat sečen na kolutove - 1/3 fila.
Preko torte staviti krem šlag ili rendanu čokoladu.


Постави коментар

2 Коментари

  1. ovu tortu ja pravim isto samo na rolate stavljam eurokrem i mesto brasna u fil ja stavljam puding od vanile inace ova torta je jako ukusna

    ОдговориИзбриши
  2. Odlična ideja za eurokrem. Inače, torta mog detinjstva.

    ОдговориИзбриши