Advertisement

Main Ad

Bela bajadera



Sastojci za prvi deo:
250 g šećera uprahu
400 g mlevenog keksa
125 g margarina ili putera
1 dl mleka ili soka od narandže

Sastojci za drugi deo:
100 g čokolade
4 kašike ulja

Sastojci za treći deo:
400 g šećera
1 dl vode
150 g margarina ili putera
250 g mleka u prahu

Sastojci za četvrti deo:
100 g čokolade
4 kašike ulja



Bela bajadera je kolač koji može da bude posan i mrsan, prilagodite sastojke prema svojim potrebama. Ovaj kolač pripremala sam u plehu 35x25cm, ali u receptu koji sam pronašla kaže da se priprema u plehu 25x23cm. Najbolje je da pleh ima prave stranice kako bi imali što manje okrajaka. Pleh podmazati sa malo ulja ili staviti pek papir.
Za prvi deo, penasto umutiti margarin ili puter, dodati šećer u prahu, mleveni keks i sok ili mleko. Masa mora da bude ujednačena. Masu staviti u pleh. Na ruku navući kesu na koju se nanese malo ulja pa se izravna masa kako bi sledeći deo bio što ravniji.
Za drugi deo, na tihoj vatri istopiti čokoladu sa uljem pa preliti preko prvog dela. Ovaj deo mora dobro da se stegne, kako bi naredni deo mogao brže da se nanese.
Za treći deo staviti na vatru šećer i vodu. Kada masa provri, smanjiti temperaturu i kuvati 5 minuta. Dodati iseckani margarin ili puter, čim se istopi dodati mleko u prahu. Mešati dok se ne razbiju sve grudvice. Najbrže što možete prelite ovu masu preko drugog dela. I izravnati.ostaviti da se ohladi.
Za četvrti deo na tihoj vatri otopiti čokoladu i ulje. Ostaviti da se ohladi.
Najbolje je da kolač odstoji 2-3 dana. Seći po želji.


Постави коментар

0 Коментари