Advertisement

Main Ad

Milka Noisette torta


Sastojci za jednu koru (potrebne su četiri kore):
6 belanaca
6 kašika šećera
100 g mlevenih oraha
1 kašika brašna


Fil 1:
12 žumanaca
200 g šećera
3 kašike brašna
3 kesice pudinga od vanile
1 l mleka
400 g Noisette milke
250 g margarina

Fil 2:
12 žumanaca
200 g šećera
3 kašike brašna
3 kesice pudinga od vanile
1 l mleka
400 g bele milke
250 g margarina

Još:
750 g krem šlaga
750 ml vode




Za koru, zagrejati rernu na 200 stepeni. Pripremiti pleh 40x33 cm (veliki pleh od električnog šporeta) i u njega staviti pek papir. U jednom tanjiru izmešati mlevene orahe i brašno. Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Ostaviti mikser na stranu i dodati orahe i brašno. Izmešati ručno. Masu sipati u pleh i peći na 200 stepeni 15 minuta. Ne prati viljuščice od miksera. Žumanca od prve i druge kore staviti u jednu činiju, poklopiti i staviti u frižider, isto uraditi sa žumancima od treće i četvrte kore. Na isti način pripremiti još tri kore. I kada završite sa pripremom četvrte kore ne morate da perete viljuščice već ih iskoristite za pripremu fila.

Za fil 1, žumanca i 100 g šećera mikserom umutite penasto u činiji, dodajte brašno i puding i malo po malo mleka (oko300 ml) da se dobije masa bez grudvica. Ostatak mleka stavite u šerpu sa 100 g šećera. Kada mleko provri zakuvati fil, smanjiti temperaturu i neprekidno mešati dok se fil ne zgusne. U vruć fil dodajte Noisette milku i umešati da se čokolada istopi. Ostaviti fil da se dobro ohladi.

Za fil 2, žumanca i 100 g šećera umutiti penasto u činiji, dodajte brašno i puding i malo po malo mleka da se dobije masa bez grudvica. Ostatak mleka stavite u šerpu sa 100 g šećera. Kad mleko provri zakuvati fil, smanjiti temperaturu i neprekidno mešati dok se fil ne zgusne. U vruć fil dodati belu milku i mešati da se čokolada istopi. Ostaviti da se fil dobro ohladi. Posle pripreme drugog fila oprati viljuščice.
Kada se filovi dobro ohlade umutiti krem šlag sa vodom i ostaviti sa strane. Ne prati viljuščice od miksera već istim mutiti margarine.
Pripremiti dve posude i u svaku staviti po 250 g margarina. Penasto umutiti margarine. U prvu posudu dodavati fil sa belom milkom i dobro sjediniti. Dobijen je fil 2.
Istim viljuščicama u drugu posudu dodati fil sa Noisette milkom i dobro umutiti. Dobijen je fil 1.
Način filovanja: kora – fil 1 – fil 2 – šlag – kora – fil 1 – fil 2 – šlag – kora – fil 1 – fil 2 – šlag – kora – šlag.



Постави коментар

7 Коментари