Advertisement

Main Ad

Puslica torta


Sastojci:

Kora:
10 belanaca
600 g kristal šećera
Sok od 1 limuna

Fil:
10 žumanaca
250 g margarina
250 g šećera u prahu
Šoljica mleka
300g mlevenih pečenih oraha

200 g šlaga
Oko 200 ml vode

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam pa dodati sok od limuna. Masu sipati u veliki pleh od električnog šporeta na koji stavili pek papir. Sušiti koru na 180 stepeni 2 sata. Kada se ispeče kora se preseče na pola.
Za fil umutiti margarin sa šećerom u prahu, žumancima i orasima koje ste prethodno poparili mlekom. Na poslužavnik staviti prvu koru, polovinu fila, drugu koru, drugu polovinu fila i prekriti je šlagom umućenim sa vodom.

Постави коментар

4 Коментари

  1. Obozavam puslicu tortu i pokusavala sam da je spremim na razno razne nacine,ali ne ide.Ovaj recept je interesantan i delue da je jednostavan,ali moram reci da je 180 stepeni mnogo za koru od belanaca i to jos 2 sata.Meni na 125 stepeni posle sat vremena pocne da gori, a ako snizim temperaturu ostane zilava i tanka kora.Gde gresim,u mucenju belanaca ili je nesto drugo u pitanju.

    ОдговориИзбриши
  2. Pre svega, hvala vam što pratite Ekspreslonac.com
    Moj savet je da umutite belanac, šećer i limunov sok, pa da stavite koru u hladnu rernu. Uključite rernu na 180 stepeni. Ako vam je rerna baš tako jaka, vi smanjte temperaturu kad kora dobije žućkastu boju. Ukoliko volite da kora bude baš suva, bocnite čačkalicom pa probajte da li se nešto zalepilo za čačkalicu. Lično mislim da je "caka" u rerni. Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  3. Ukusi jesu različiti, ali je jedna od boljih svakako. Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши